woensdag, 16. april 2008 - 8:49

Investeren in verkeersveiligheid medewerkers

Amsterdam

Een van de grootste leveranciers van professionele reiniging en hygiënemiddelsn gaat haar zakelijke bestuurders aanvullend trainen tot veiliger en zuiniger rijdende automobilisten. De trainingen zijn gericht op het voorkomen van verkeersongevallen, het reduceren van CO2 uitstoot en het vergroten van het verkeersinzicht van de medewerkers. Dit jaar zullen 200 medewerkers een rijvaardigheidstraining van één dag volgen.

"JohnsonDiversey neemt haar verantwoordelijkheid voor de mens, gezondheid, veiligheid en milieu", aldus Environment Health & Safety Manager, Bertus Morren. Hij vervolgt: "Wij vinden het belangrijk dit niet alleen te roepen maar hier ook daadwerkelijk invulling aan te geven. Het is de bedoeling dat de rijstijltrainingen gaan bijdragen aan een lagere uitstoot van schadelijke gassen en dat het aantal aanrijdingen zullen verminderen. We zijn ons bewust van het feit dat onze medewerkers die op de weg in onze bedrijfsvoertuigen rijden een representatieve en veilige rijstijl moeten uitstralen"

Joris Smulders van een bekend rijstijl trainingsinstituut vult aan: "een moderne resultaatgerichte rijstijltraining richt zich op gedragsbeïnvloeding en mentaliteitsverandering van de bestuurder. Maar natuurlijk richten we ons ook op competenties als toepassing rijtechnieken van Het Nieuwe Rijden, een juiste zithouding, correcte stuurtechniek en spiegelafstelling zonder dode hoek"

Maar van een auto uit de slip halen is beslist geen sprake. Smulders benadrukt nogmaals dat de trainingen van Prodrive juist zijn gericht op het voorkomen van ongevallen en niet om slippende auto's te corrigeren. Volgens Joris Smulders besparen klanten zijn bedrijf gemiddeld 8% op brandstofkosten en CO2 uitstoot en realiseren 25% schadelastreductie. Eind mei 2008 komen de eerste deelnemers naar Lelystad voor de trainingen.
Categorie:
Tag(s):