woensdag, 24. december 2008 - 16:48

Inwoners tevreden over trouwen in Emmen

Emmen

Uit een onderzoek van de dienst Publiek van de gemeente Emmen blijkt dat pas getrouwde stellen zeer tevreden zijn over hun huwelijksvoltrekking in de gemeente Emmen. De gemeente houdt elk half jaar een klanttevredenheidsonderzoek onder de inwoners van Emmen die net getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap zijn aangegaan. De gemeente Emmen is benieuwd of de bruidsparen tevreden zijn over de voltrekking van hun huwelijk en of er verbeterpunten zijn.

De pas getrouwde stellen kregen afgelopen zomer een enquête thuis gestuurd. Over het algemeen was men zeer tevreden over het trouwen in de gemeente Emmen. 94% van de ondervraagden was erg tevreden over de trouwambtenaren en de toespraken. De bruidparen vinden het prettig dat de trouwambtenaren zich betrokken voelen bij hun huwelijksdag. Ook de trouwlocaties voldoen aan de verwachtingen en worden gemiddeld gewaardeerd met een 8,3. De voorlichting wordt gewaardeerd met gemiddeld een 7,6 en de trouwambtenaar met een 8,6.

Over de ondertrouw waren de ondervraagden iets minder tevreden. Dit was voornamelijk te wijten aan de locatie voor de ondertrouw het afgelopen jaar: tijdens de verbouwing van het gemeentehuis vond de ondertrouw namelijk plaats in een tijdelijke locatie aan de Vreding in Emmen. Inmiddels is het gemeentehuis opgeleverd en kan de ondertrouw plaatsvinden in een meer prettige omgeving.

Het onderzoek over trouwen in de gemeente Emmen wordt gestructureerd vervolgd. Zo blijft de dienstverlening van de gemeente Emmen op peil.
Provincie:
Tag(s):