maandag, 7. juli 2008 - 12:01

Inwoners Westerkwartier tevreden over maatschappelijke ondersteuning

Zuidhorn

De gemeenten Grootegast, Marum, Leek en Zuidhorn hebben de tevredenheid onderzocht onder de ontvangers van maatschappelijke ondersteuning. Dit onderzoek moeten ze uitvoeren in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Gemiddeld krijgen de gemeenten een 8 van hun inwoners.

De resultaten van het onderzoek geven een positief beeld. De gemeenten hebben met het oog op de Wmo een lokaal loket (zorgloket) geopend. In het loket kunnen mensen informatie en advies krijgen, maar ook voorzieningen aanvragen om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen (bijvoorbeeld een rolstoel of hulp bij het huishouden). Het loket krijgt gemiddeld een 8 van de ondervraagden. Over de voorzieningen die in het loket te verkrijgen zijn, is gemiddeld 90 % van de gebruikers tevreden. De kwaliteit van de voorziening of ondersteuning wordt beoordeeld met een 8. Verder blijkt uit het onderzoek dat het loket relatief bekend is onder 75-plussers in het Westerkwartier.

Voor het onderzoek zijn ook mantelzorgers en vrijwilligers benaderd. Slechts weinig mantelzorgers en vrijwilligers konden bereikt worden voor het onderzoek. Hoewel de bekendheid niet groot is, blijkt de kleine groep wel erg tevreden te zijn over de ondersteuningsmogelijkheden vanuit de gemeenten.
Provincie:
Tag(s):