donderdag, 31. juli 2008 - 8:48

"Is uw huisdier 'cool'?"

Den Haag

De dierenbescherming houdt vandaag een flyeractie op het strand van Scheveningen. Met de actie ‘Is uw huisdier ‘cool'?'wil de Dierenbescherming dierenbezitters erop attent maken wat een warme dag voor hun huisdier betekent.

De Dierenbescherming vindt het onacceptabel dat dieren anno 2008 nog altijd onvoldoende beschermd worden tegen zeer warm weer. Regelmatig moeten politie of Dierenambulance uitrukken om oververhitte of uitgedroogde dieren uit hun benarde positie te bevrijden.

Dit jaar overleden al zeker vijf honden, waarvan drie de afgelopen dagen, doordat zij door hun eigenaar in een bloedhete auto waren achtergelaten.
Het komt volgens een woordvoerder van de Dierenbescherming helaas nog steeds voor dat dieren tijdens warme dagen niet kunnen beschikken over voldoende drinkwater en schaduw.

Bekende voorbeelden zijn de konijnenhokken in de tuin die in de volle zon staan en weidedieren zonder voldoende drinkwater, beschutting of vastgeketend waardoor schaduw onbereikbaar is. Maar ook dieren in tuincentra, paarden in trailers en honden in auto's raken tijdens tropische temperaturen snel oververhit en lopen de kans te bezwijken. Vooral bij konijnen en honden is de overlijdenskans hier groot.
Provincie:
Tag(s):