woensdag, 8. oktober 2008 - 17:06

Ivesterra ligt overhoop met gemeente Veendam

Veendam

De gemeente Veendam heeft via de regionale media een waarschuwing voor Investerra doen uitgaan dat het bedrijf bouwkavels te koop aanbied die helemaal niet bedoeld zijn als bouwkavel. Volgens de gemeente zou er op het gebied wat te koop wordt aangeboden een agrarische bestemming en dit zal de komende twintig jaar niet veranderen.

Anthony Pieters van Investerra bestrijdt de uitspraken van de burgmeester en zegt tegenover Blik op Nieuws: ‘Wij bieden geen bouwkavels aan, maar agrarische grond waar een bepaalde spanning op heerst. Wij zien grond als belangrijke investering omdat er in Nederland relatief weinig van is. Aspirant kopers weten dat zij die grond kopen en moeten deze, wanneer het bestemmingsplan wijzigt, te koop aanbieden’.

In een brief aan de gemeente laat Pieters duidelijk blijken dat hij de aantijgingen als mogelijke laster ziet. In de brief schrijft Pieters: ‘Uw ongefundeerde aantijging lijkt meer op laster dan op het verstrekken van onpartijdige informatie. U zegt feitelijk dat een bestemmingswijziging is uitgesloten waarbij u suggereert over een glazen bol te beschikken door termijnen van 20 jaar of meer te noemen. Daarmee begeeft u zich op gevaarlijk terrein en een waaruit een mogelijke toekomstige aansprakelijkheidskwestie jegens de gemeente zou kunnen ontstaan. Immers, het huidige college gaat niet over het ruimtelijk beleid zoals dat over een aantal jaren ter plaatse vorm krijgt onder een ander college en een andere gemeenteraad’.
Provincie:
Tag(s):