dinsdag, 1. juli 2008 - 22:24

Jachtpartij loopt uit de hand

Tiendeveen

Maandagavond hield de politie in Stuifzand vier mannen aan van 33, 36, 40 en 79 jaar uit Stuifzand, Noordscheschut en Reutum. De mannen worden verdacht van het beschieten van een woning tijdens het jagen na zonsondergang en bedreiging.

Tegen 23.00 uur hoorde een bewoner van de Oostermaat in Tiendeveen een harde knal en daarna getik op het dak van zijn woning. Hij vermoedde dat er op zijn woning geschoten was. In de buurt van zijn woning zag hij een auto met een aantal jagers, die verklaarden op zoek te zijn naar een ree die ze hadden geschoten.

Doordat er in het verleden al vaker problemen zijn geweest tussen buurtbewoners en jagers werd er aan dit verhaal getwijfeld.

Inmiddels waren er nog een aantal buurtbewoners afgekomen op het schieten. De politie werd gebeld en men probeerde de jagers te beletten om weg te rijden, wat resulteerde in een gespannen situatie. De jagers konden uiteindelijk toch wegrijden maar werden even later door de politie bij een woning in Stuifzand aangehouden waarbij twee jachtgeweren in beslag zijn genomen. De vier zijn voor nader onderzoek ingesloten en de bewoner van de Oostermaat deed aangifte.
Provincie:
Tag(s):