dinsdag, 6. mei 2008 - 21:41

Jaques d'Ancona bij Rietlanden Prom 2008

Lelystad

Het hele schooljaar hebben de leerlingen er op gewacht of aan gewerkt: De Rietlanden Prom 2008. Is deze Prom te vergelijken met het debutantenbal? Ja en nee. Ja: deze jonge mensen tussen de 15 en 21 jaar arriveren in schitterende kleding, ze hebben leren walsen en ze gedragen zich voorbeeldig. Nee: Ze organiseren het helemaal zelf met een team uit alle afdelingen van de school. Het goede doel is een schitterend afscheid en een geweldige herinnering aan het einde van hun schooltijd voor al hun medeleerlingen van de eindexamenklassen. Dit jaar met als speciale gast Jacques d’Ancona.

168 gelukkige leerlingen zullen per limousine arriveren bij hun bal, de overigen komen op eigen gelegenheid. Niet iedereen ervaart dit als erg. Één van de jongens heeft net zijn rijbewijs gehaald en een eigen auto gekocht. Dat ritje in zijn eigen vervoersmiddel zal voor hem veel specialer zijn dan welke limousine ook. Voor jongens is dat trouwens ook wel iets eenvoudiger, dan voor de meisjes. Een auto besturen in een avondjurk kan knap lastig zijn. Ook menige docente kan daarover meepraten.

Discotheek Mystic zal zowel binnen als buiten schitteren. Met honderden meters lampjes en slingers en duizenden ballonnen zal het een fantastische aanblik vormen in het centrum van Lelystad. De Diva’s of Dance zullen het bal met een spectaculair optreden opluisteren.

Daarnaast zal een spannende danswedstrijd tussen 21 dansparen bepalen wie er met de prachtige prijzen naar huis gaat. Op school hebben alle leerlingen danslessen gevolgd en de enthousiaste leerlingen mochten ook gratis lessen volgen bij dansschool Overeem. Deze inzet wordt dan uiteindelijk beloond met de kans op prijzen, die het PROM-team dankzij hele lieve sponsoren ter beschikking kan stellen.

Als enige middelbare school in Flevoland wordt op De Rietlanden op deze manier een eindexamenbal gehouden en dat is volledig te danken aan de niet-aflatende inzet van de leerlingen. Vanaf september zijn ze al bezig met de organisatie. In februari werd de kledingstijl gepresenteerd in een geweldige modeshow. De laatste hand wordt gelegd aan de voorbereidingen voor de opbouw aan de Middendreef en dan is het alleen nog hopen op mooi weer.
Vrijdagavond kijkt Lelystad vol trots naar haar jonge inwoners.
Meer informatie en foto's zijn te vindt op www.rietlanden.nl
Provincie:
Tag(s):