vrijdag, 29. februari 2008 - 21:09

Jazzclub Assen organiseert Koffieconcert in Hof van Saksen

Nooitgedacht

De intieme theaterzaal van het landschapsressort Hof van Saksen in Nooitgedacht is het decor voor het jaarlijkse koffieconcert van Jazzclub Assen dat op zondag 2 maart 2008 zal worden gehouden. Het is de eerste maal dat de club gebruik maakt van deze nieuwe locatie, waar de muziek zal worden verzorgd door het Brabantse Evergreen Swingtet.

Het Asser jazzpubliek maakte eerder kennis met de band in december 2004 toen men de bezoekers in De Hertenkamp tot groot enthousiasme wist te brengen. Een uiterst sfeervol optreden dat bij velen ongetwijfeld nog vers in het geheugen zal staan.

Het Evergreen Swingtet, in 2001 gevormd uit de toen uiteengevallen Evergreen Jazzband, richt zich voornamelijk op de pure swing, ballads en blues van grote componisten als Ellington, Gershwin, Rodgers en Porter , zo nu en dan afgewisseld door bossa nova’s van o.a. Antonio Carlos Jobim.

Het orkest heeft in de afgelopen jaren met groot succes concerten gegeven in meerdere jazzclubs en was ook diverse malen te beluisteren op bekende festivals als Wageningen, Breda, Den Haag en Jazz by the Sea op het eiland Walcheren.

Swingklassiekers uit de 50er en 60er jaren worden op stijlvolle wijze ten uitvoer gebracht met daarin een belangrijke rol voor de eminente jazzvocaliste JOSINE van OCH.

Het concert begint om 11.30 uur.

Bezoekers wordt aangeraden kaarten in de voorverkoop aan te schaffen bij kantoorboekhandel Hummelen, Kruisstraat, Assen of te reserveren via de Jazzlijn Assen ( 0592-356555).
Provincie:
Tag(s):