maandag, 28. januari 2008 - 21:09

Jean Michel Jarre geeft concert in Theater Carré

Amsterdam

Na ruim tien jaar afwezigheid komt Jean Michel Jarre terug naar Nederland. Naar aanleiding van zijn opnieuw uitgebrachte meesterwerk ‘Oxygene’ geeft synthesizerpionier Jarre op dinsdag 25 maart 2008 een concert in Theater Carré in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande zaterdag om 10.00 uur.

Jean Michel Jarre geldt als één van de belangrijkste pioniers in de elektronische muziek. Met zijn debuut uit 1976, ‘Oxygene’, introduceerde Jarre het gebruik van de synthesizer bij een wereldwijd publiek. Het album was een enorm succes en zorgde ervoor dat Jarre voor altijd verbonden zou blijven aan dit elektronische instrument.

Jean Michel Jarre was ook de eerste populaire Westerse artiest die een concert gaf in China. Daarnaast behaalde hij drie vermeldingen in het Guinness book of Records voor het grootste concert ter wereld; maar liefst 3,5 miljoen mensen bezochten het concert dat Jarre in 1997 gaf in Moskou. Het laatste concert dat Jean Michel Jarre gaf in Nederland was in 1997 in Ahoy’ Rotterdam.

Aanleiding voor zijn nieuwe wereldtournee is de re-release van zijn succesalbum; ‘Oxygene: New Master Recording’. Het album werd niet alleen opnieuw uitgebracht, het werd helemaal opnieuw ingespeeld en er is extra materiaal toegevoegd. Zo heeft deze heruitgave er een aantal variaties bij gekregen en is er een DVD gemaakt waarop de totstandkoming van het hele project zowel in 2D als 3D te bekijken is.

Een speciale presale voor het concert start donderdag 31 januari om 17:00 uur via Live Nation.
Categorie:
Tag(s):