woensdag, 3. december 2008 - 10:01

Jeugdbende Drachten opgerold

Drachten

De politie heeft de afgelopen weken na uitvoerig onderzoek zes inwoners uit Drachten met de leeftijd van 11 t/m 16 jaar aangehouden op verdenking van insluiping, inbraak, bedreiging en beroving.

De jongeren gingen in de periode van 1 oktober tot en met 15 november 2008 met een vervalste lijst van de Grote Club Actie langs bij ouderenflats om bij bewoners geld af te troggelen. De 11-jarige verdachte had een handtas van een vrouw uit haar rollator weggenomen. De 11-jarige bekende ook nog dat hij samen met een 14-jarige plaatsgenoot een 9-jarig jongetje had bedreigd om zijn net gekochte pizza af te staan.

In de eerder genoemde periode werden ook een aantal jongeren zonder enige reden in elkaar geslagen. De zes verdachten zijn inmiddels verhoord en hebben de gepleegde feiten bekend. Na verhoor mocht een deel van hen het politiebureau verlaten. Twee jongens van 14 en 16 jaar zijn echter op vordering van de officier van justitie door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. In het onderzoek moeten nog twee verdachten, die een kleinere rol hebben gehad, worden verhoord.
Provincie:
Tag(s):