donderdag, 28. augustus 2008 - 20:20

Jeugdige golfers slaan bedrag voor Unicef bij elkaar

Veendam

Dat golfers niet alleen aan zichzelf denken blijkt uit de onlangs gehouden golfwedstrijd in Veendam ten bate van Unicef. Golfclub de Compagnie en de leden zijn dus duidelijk begaan met het lot van kinderen. Unicef biedt hulp aan- en komt op voor de rechten van kinderen in 155 landen.

Uniek aan deze wedstrijd is het feit dat ouders met kinderen de golfbaan opgaan om samen als team te gaan spelen en ondertussen een flink bedrag voor Unicef bijeen gebracht wordt. Door de deelnemers is een bedrag van € 800,- bijeengebracht voor Unicef. Een gedeelte van de opbrengst kwam direct van de deelnemers en ABN Amro heeft het bedrag verdubbeld.

Het Unicef Trophy Ouder-Kind toernooi wordt landelijk gespeeld en is op Golfclub de Compagnie een jaarlijks terugkerend evenement. Winnaars van de golfwedstrijd in Veendam zullen ook deelnemen aan de halve finales van het landelijke toernooi.

Overigens is de jeugdafdeling (70 leden) van Golfclub de Compagnie zeer actief. Regelmatig worden wedstrijden en evenementen voor de jeugd georganiseerd, in de zomervakantie is een Jeugdgolfweek gehouden waarbij de deelnemers zelfs op de golfbaan hebben overnacht. Volgens de jeugdcommissie is de belangstelling bij de jeugd voor het golfen erg groeiende. Om deze reden is voor jeugdleden een zéér betaalbaar en spannend pakket samengesteld.
Provincie:
Tag(s):