zondag, 30. november 2008 - 21:22

Jeugdige scooterrijder rijdt op agente in

Een 16-jarige jongen uit Boxtel is zaterdagmiddag rond 17.00 uur aangehouden in de Adelheidstraat. De jongen werd door agenten gezien op een scooter op de Bruistensingel. Hij viel op omdat hij geen helm droeg, en de scooter geen kentekenplaatje had. Toen een agente hem staande wilde houden reed hij op haar in. Ze raakte hierbij gewond aan haar arm.

De jongen reed via de Van Grobbendoncklaan rechtsaf de Zandzuigerstraat in. Hij ging harder rijden toen hij zag dat de agenten achter hem reden. Bij het tankstation verdween de bestuurder achter het gebouw. Een agente stapte uit en liep naar de jongen toe. Ze deelde hem mee dat hij moest blijven staan. De jongen gaf echter gas en reed op de agente in. Die kon opzij springen, maar werd geraakt aan haar arm.

De scooterrijder ging ervandoor waarna de agenten de achtervolging inzetten. De jongen verdween uiteindelijk in een brandgang aan de Adelheidstraat, waar hij werd aangehouden. De scooter is in beslag genomen en de herkomst wordt onderzocht. De agente hield een gekneusde arm over aan het incident. Ze heeft aangifte gedaan tegen de jongen. Hij is inverzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):