maandag, 29. september 2008 - 10:37

Jeugdige verrassing in Boerakker

Boerakker

Voor de 14e keer werd de Cordial Survivalrun in Boerakker georganiseerd. De organisatie houdt naast alle jeugdklassen en het Basis Survival Circuit het zogenaamde Top Survival Circuit wedstrijd. De wedstrijd in Boerakker is voor deze TSC klasse de tweede wedstrijd. Jan Nauta (Marknesse) en Kerst Wind (Echtenerbrug) waren zowel in Udenhout (de eerste wedstrijd van dit seizoen) als in Boerakker de nummer 1 en 2. Beiden overheersen in deze klasse.

De grote verassing in Boerakker kwam van Lionitasser Elmar Ruiter uit Hurdegaryp. De in de laatste startgroep startende nieuweling in het BSC circuit wist in een weergaloze tijd van 37.19 binnen te komen, 5 minuten voor de nummer 2 en clubgenoot Douwe Jan Krol (Mantgum). Nadat Ruiter in het seizoen 2007-2008 bij de jeugd alles gewonnen had wat hij kon winnen is heeft de jeugdige sporter, lid van de steeple selectie van de Atletiekunie en bij de KNAU nog A-Junior, laten zien dat ook bij volwassenen hij de strijd prima aan kan. Het feestje van de Lionitassers werd vergroot doordat ook bij de dames er goud was voor een clubgenoot: Linda Schoenmakers uit Leeuwarden was de snelste van alle dames.

Door dit optreden lijkt het zeker dat Ruiter in de voor de Lionitassers aanstaande thuiswedstrijd op 5 oktober in Leeuwarden in de snelste startgroep bij de BSC zal worden ingedeeld.
Provincie:
Tag(s):