zaterdag, 8. maart 2008 - 22:11

Jeugdmonitor Drenthe gelanceerd

Assen

In het provinciehuis in Assen is deze week de website Jeugdmonitor Drenthe (www.jeugdmonitordrenthe.nl) gelanceerd. Deze website bevat actuele en betrouwbare informatie over de Drentse jeugd van 0 t/m 24 jaar, ingedeeld in thema’s zoals demografie, onderwijs en veiligheid.

De Jeugdmonitor Drenthe wordt uitgevoerd door het Onderzoeksbureau Cultuur, Welzijn en Zorg. Deelnemende partijen zijn de provincie Drenthe, GGD-Drenthe, Icare, Politie Drenthe, OM Assen, Regionaal Platform Arbeidsmarkt en de Drentse Onderwijsmonitor.

In de Jeugdmonitor Drenthe is informatie te vinden over de Drentse jeugd van 0 t/m 24 jaar, verkregen van organisaties die zich bezighouden met en voor de jeugd in Drenthe.

De site geeft antwoord op vragen als ‘Hoeveel 12-15 jarigen wonen er in de Drentse gemeenten?’, of: ‘Hoe ervaart de Drentse jeugd hun gezondheid?’; ‘Hoeveel jeugd is in aanraking gekomen met de politie?’
De informatie in de Jeugdmonitor Drenthe is ingedeeld in vijf thema’s: (1) gezondheid & welzijn, (2) arbeid, (3) veiligheid & criminaliteit, (4) demografie en (5) onderwijs.
Provincie:
Tag(s):