maandag, 9. juni 2008 - 11:14

Jezus Messias op z’n Zeêuws

Goes

Met enige vertraging zal op 12 juni a.s. dan toch het enige echte, allereerste Zeeuwse stripverhaal verschijnen: “Jezus Messias op z’n Zeêuws; ’t meêst vertelde verhaal van aole tieden.� Een prachtige full-colour uitgave met harde kaft over het leven van Jezus van Nazareth volgens de vier evangeliën, getekend door Willem de Vink en in het Zeeuws vertaald door Hans de Vos (Quidam) i.s.m. Wycliffe Bijbelvertalers (Driebergen).

Kijk en luister, en laat Jezus tot je Zeeuwse hart spreken! De strip zal overigens zeker ook kinderen aanspreken, of - zoals Jezus het zelf zegt: “Laèt de guus mae bie me komme. Wan ’t Keunikriek van God is voe me:nsen liek as ulder!�

Het eerste exemplaar zal op 12 juni worden overhandigd aan Mgr. Hans van den Hende. Deze bijzondere en feestelijke gebeurtenis gaat plaatsvinden op R.K. basisschool Bisschop Ernst, Bergweg 43, 4461 LX GOES (tel. 0113-270482).

Vanaf 14.30 uur is er een programma in de gymzaal voor de 44 groep-7-leerlingen van de school. Daarin treedt onze eigen Zeeuwse singer-songwriter Anja Kopmels (Kortgene) op. Ook worden een viertal passages uit de Zeeuwse strip via een powerpoint-presentatie met de leesstem van auteur Hans de Vos gepresenteerd. Daarbij wordt de hulp van de kinderen ingeroepen.

De overhandiging van het eerste exemplaar aan de bisschop van Breda vindt tijdens het programma plaats. Overigens zal ook het dekenaat Zeeland bij de overhandiging aanwezig zijn: deken Paul Verbeek en dekenaal coördinator Geerten Kok.
Provincie:
Tag(s):