dinsdag, 15. januari 2008 - 11:33

Jilt Postma, na 22 jaar uit de bijstand!

Leeuwarden

Na 22 jaar in de bijstand gezeten te hebben heeft de vijfenveertigjarige heer Jilt Postma weer werk. Gisteren ondertekende wethouder Marco Florijn zijn arbeidscontract bij Workstar in Werkstate aan de James Wattstraat. Jilt Postma zal daar een half jaar werkzaam zijn. De verwachting is dat hij over ongeveer 3 maanden bemiddeld kan worden naar een ander bedrijf.

De heer Postma volgt sinds juli 2007 een traject bij Fourstar. Vanaf september 2007 werkt hij op het Centrale Trainings Centrum in een leerwerkstage in de productie. Dit om ervaring op te doen en langzaam aan werk te wennen. De heer Postma is alleenstaand en heeft vanaf 1985 onafgebroken in de bijstand gezeten.Van 1982 tot 1985 had hij gesubsidieerd werk, waarvan een half jaar ook daadwerkelijk actief. Drie eerdere re-integratietrajecten leverden niets op. Na al die jaren was de heer Postma gewend aan de situatie en niet echt gemotiveerd om te beginnen bij Fourstar.

De heer Postma heeft echter een zeer positieve ontwikkeling doorgemaakt. Op het werk ondersteunt hij de werkmeester en komt met ideeën hoe het werk ingericht moet worden. Hij neemt zelf initiatieven en werpt zich op als coach voor anderen. In het intakegesprek gaf hij aan geen vrijwilligerswerk te doen en weinig sociale contacten te hebben. Op dit moment ondersteunt hij vrienden als zij problemen hebben en neemt vrije dagen op om als oppas te fungeren als vrienden dat vragen. Jilt heeft vooral dankzij zijn groepsgenoten meer gedaan dan hij zelf had verwacht. Hij heeft zichzelf dan ook verbaasd dat het best goed ging en dat hij weer zin heeft gekregen om te werken.
Provincie:
Tag(s):