zondag, 10. februari 2008 - 7:34

Johan Vlemmix gaat recordpoging wagen

Amsterdam

Op 10 en 11 februari zullen Johan Vlemmix en twee vrijwilligers van coasterplace.nl in de achtbaan van The Amsterdam Dungeon een recordpoging ‘achtbaanrijden’ doen. Zij gaan 25 uur in de achtbaan zitten en hopen zo het Nederlandse record van 24 uur te verbreken. The Amsterdam Dungeon en coasterplace.nl willen met deze actie aandacht geven aan Stichting Wakker Dier en hun strijd voor een verbeterd kippenwelzijn.

Johan Vlemmix liet weten "Ik denk dat ik mij na 25 uur in een achtbaan beter zal voelen dan een kip die in zijn leven op zoveel lopende banden en machines zit dat het ook net een achtbaan lijkt." Jaarlijks produceert Nederland 400 miljoen kippen voor consumptie. Deze kippen ondergaan stuk voor stuk het ’25 uur in de achtbaan gevoel’.

Een kippenleven bestaat uit een aaneenschakeling van lopende banden, transportkratten, transportwagens, kuikenvegers en slachtmachines. De Amsterdam Dungeon zal vanaf maart 2008 een nieuwe show hebben genaamd “de Beul van de Martelaarsgracht�, die geheel in het teken staat van martelingen uit de tijd van de Spaanse Inquisitie. “Martelingen van mens en dier zijn afschuwelijk en behoren in de geschiedenis. Volgens manager Nicole de Klerk wordt er graag aandacht aan gegeven.

Op maandag 11 februari om 15.00 uur zal de laatste ronde in de achtbaan worden gereden en zal de uitputtingsslag voor Johan, en de vrijwilligers van coasterplace.nl, Yolande en Niels ten einde zijn. The Amsterdam Dungeon is op zondag 10 en maandag 11 februari gewoon open voor publiek van 11.00 tot en met 17.00. Steun Johan en de actievoerders van coasterplace.nl in hun record poging en neem naast hen plaats neemt in de achtbaan voor een rondje speciaal voor Wakker Dier!
Provincie:
Tag(s):