dinsdag, 6. mei 2008 - 9:18

Jol nieuws trainer HSV

(Elfvoetbal) Martin Jol heeft in Hamburger SV een nieuwe club gevonden. De Haagse oefenmeester, eerder dit seizoen op non-actief gesteld door Tottenham Hotspur, tekent in Noord-Duitsland een contract voor twee seizoenen.

Jol wordt bij het Nederlands getinte HSV de opvolger van Huub Stevens, die op zijn beurt aan de slag gaat bij PSV. Voor Jol wordt HSV zijn tweede buitenlandse avontuur. Na RKC Waalwijk tot een stabiele middenmoter te hebben ontwikkeld, vertrok hij naar Engeland om als assistent aan de slag te gaan van Jacques Santini bij Tottenham Hotspur. Na het vertrek van de Fransman kreeg Jol het vertrouwen als nieuwe manager. De prestaties onder Jol waren zeer naar behoren, maar dit seizoen kwam de klad erin. De vele investeringen brachten niet het gewenste resultaat, waardoor Jol het veld moest ruimen.

Tal van clubs hengelden sindsdien naar de gunsten van Jol. De ervaren oefenmeester was in beeld bij PSV, Newcastle United en zelfs het Nederlands elftal. HSV wist de Hagenaar echter over te halen tot een verblijf van twee jaar. Jol mag bij de club van Van der Vaart, De Jong, Mathijsen en Castelen zijn eigen technische staf formeren.

Ander 'Nederlands' getint nieuws uit Duitsland is dat Leo Beenhakker zijn bondscoachschap na het EK in Oostenrijk en Zwitserland gaat verruilen voor de trainersfunctie bij Borussia Dortmund.
Categorie:
Tag(s):