zondag, 23. maart 2008 - 21:09

Jonge Assenaren aangehouden wegens mishandeling

Assen

In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie in Assen twee jongeren aan op verdenking van mishandeling. Een andere jongere die probeerde de aanhouding van zijn vriend te voorkomen is aangehouden omdat hij het werk van de politie belemmerde.

Op de Mulderstraat werd een 20 jarige jongen uit Assen aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een 19 jarige jongeman uit Groningen. Deze werd zonder enige aanleiding door de verdachte in het gezicht geslagen toen ze elkaar in de Mulderstraat tegen kwamen. De geslagen jongen raakte licht gewond en moest zich onder doktersbehandeling stellen en deed aangifte. De verdachte is in de loop van zondag in vrijheid gesteld.

Op de Andrej Sacharovweg hield de politie een 19 jarige jongen uit Assen aan. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een 22 jarige jongeman uit Wolvega. Dit gebeurde op de Stelmakersstraat na een feest in de nabije sporthal. De verdachte vluchtte bij het zien van politie maar werd even verderop aangehouden.

Een 17 jarige vriend van hem uit Assen probeerde nog de aanhouding te voorkomen door voor een achtervolgende agent te springen en daarna achter deze aan te rennen. Hij werd aangehouden omdat hij het werk van de politie belemmerde. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en voor ander onderzoek ingesloten. De mishandelde man deed aangifte en de politie maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):