woensdag, 16. juli 2008 - 21:18

Jonge Bizon geboren in Dierenpark Emmen

Emmen

In Dierenpark Emmen is zaterdag om zeven uur 's morgens op de weide van het Wilde Westen een bizonkalfje geboren. Het Wilde Westen is het verblijf waar onder andere Noord-Amerikaanse elanden en bosbizons leven.

Omdat een dag eerder al duidelijk was dat de geboorte niet meer lang op zich zou laten wachten, hadden de dierenverzorgers de dieren overdag en ’s nachts de vrije uitloop gelaten. Ze konden dus gewoon hun nachtverblijf in- en uitlopen. Dat gaf moeder Wi Cin de mogelijkheid zich wat van de rest van de groep, inclusief vader Ta-Tan-Ka (“Buffalo Bill�) af te zonderen om in alle rust haar kalf te werpen. Van die gelegenheid heeft ze dankbaar gebruik gemaakt.

De eerste dagen is het altijd even spannend of alles goed gaat met het jong en of de eerste ontmoeting met de andere bewoners van het Wilde Westen naar wens verloopt. Gelukkig was dat het geval.

Inmiddels is gebleken dat het jong een vrouwtje is. Ze heeft nog geen naam gekregen, bij de verzorgers staat ze nog even bekend als BZN, de “Bizon Zonder Naam�. Het is al wel duidelijk dat “Bizon Zonder Naam� een gezonde, dartele en kwieke jongedame is. Opmerkelijk is trouwens dat haar moeder Wi Cin vorig jaar de laatste van de beide vrouwtjesbizons was die een jong kreeg. De kans is zeer wel aanwezig dat BZN er binnenkort een speelkameraadje bij krijgt.
Provincie:
Tag(s):