woensdag, 16. juli 2008 - 15:01

Jonge koe brengt bezoek aan bejaardenhuis

Musselkanaal

Een jonge koe in het Groningse Musselkanaal wilde waarschijnlijk in aanmerking komen voor het erelidmaatschap van de Zonnebloem. De jonge viervoeter bracht woensdagmorgen een bezoekje aan het bejaardenhuis Beukenhof in haar woonplaats. Zowel personeel, als bewoners waren verrast door de komst van de Koe.

Het dier was ontsnapt uit het weiland naast het bejaardenhuis en was via de voordeur de gang ingelopen en in het washok belandt. Mogelijk heeft het dier gedacht om zijn ontsnapping goed te maken door een bezoekje te brengen aan de bejaarden.

De Regiopolitie Groningen heeft het dier doormiddel van brood weer uit het bejaardenhuis weten te lokken. Via het gat in het hek waar de koe ook door ontsnapt was, brachten de agenten de herkauwer weer thuis. Nadat de eigenaar was opgespoord, zou deze het gat in het hek weer repareren.

Het personeel en bewoners van het bejaardenhuis aan de Beukenhof in Musselkanaal is woensdagochtend verrast door het bezoek van een jonge koe. Het dier was door een gat in het gaas vanaf het weiland, gelegen achter het bejaardenhuis, binnen komen lopen.
Provincie:
Tag(s):