dinsdag, 22. april 2008 - 19:57

Jonge meisjes in discotheek geprikt

Rolde

De politie Drenthe bezig met een onderzoek naar een aantal gevallen waarin jonge meisjes onwel zijn geworden nadat ze zaterdagnacht in een discotheek in de Hoofdstraat in Rolde zouden zijn geprikt.

Zaterdagnacht kreeg de politie een melding vanuit de discotheek van één van de portiers, dat een 13 jarig meisje onwel was geworden. Bij controle door ambulancepersoneel bleek dat ze veel alcohol had gedronken. Ze is naar het Wilhelminaziekenuis in Assen gebracht, waar ze later door haar ouders is opgehaald. In die nacht heeft zich verder niemand bij de politie gemeld als slachtoffer.

Zondagmiddag meldde zich een meisje uit Assen die in dezelfde discotheek ook onwel was geworden en maandag meldden zich nog twee meisjes, die net als de andere dezelfde symptomen hadden vertoond. Deze drie meisjes komen alle uit Assen en zijn 14 en 15 jaar. Ze waren misselijk, duizelig, moesten overgeven en konden hun armen moeilijk bewegen.

De laatste twee zijn nader onderzocht en bij hen zijn plekken op het lichaam waargenomen die er op wijzen dat ze zijn geprikt. Zij hebben daarop een vaccinatie gekregen tegen Hepatitis B. Het is niet duidelijk met welk voorwerp de meisjes mee zijn geprikt en ook niet of daarbij bepaalde stoffen zijn gebruikt.

De politie is een onderzoek gestart naar dit voorval. Met de slachtoffers zijn afspraken gemaakt voor aangiftes en er wordt gezocht naar getuigen. Mogelijk zijn er nog meer jongeren die zaterdagnacht in deze discotheek dezelfde symptomen vertoonden. Zij worden verzocht om zich in dat geval bij de politie te melden, via telefoonnummer 0900 8844.
Provincie:
Tag(s):