vrijdag, 14. november 2008 - 22:38

Jongen (11) overlijdt na verkeersongeval

Bij een verkeersongeval in Beusichem is vrijdagmiddag een 11-jarige jongen uit die plaats gewond geraakt. Het slachtoffer is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweken.

De jongen werd rond 15.15 uur op de Beneden Molenweg op zijn fiets aangereden door een 74-jarige automobiliste uit Rijswijk. Ter plekke verleenden diverse personen, waaronder een huisarts, eerste hulp. Met spoed is de jongen vervolgens per ambulance naar het UMC Utrecht overgebracht. Daar overleed de jongen ten gevolge van zijn verwondingen.

De bestuurster van de auto is op het politiebureau verhoord. De automobiliste verklaarde dat de jongen ineens de voorrangsweg opreed, waarna zij een aanrijding niet meer kon voorkomen.

De politie heeft bij de vrouw een blaastest afgenomen. De 74-jarige bleek niet onder invloed te zijn. De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de politie doet nader technisch sporenonderzoek naar de toedracht. De school waar de jongen op zat is door agenten in kennis gesteld en tevens hebben zij Slachtofferzorg ingeschakeld.
Provincie:
Tag(s):