woensdag, 29. oktober 2008 - 21:03

'Jongen (12) leverde wapen overval tankstation'

Weert

In het onderzoek naar de overval op een tankstation in Weert twee weken geleden, heeft de politie twee jongens aangehouden.Dinsdagmorgen is een 14-jarige jongen uit Weert in zijn woning aangehouden. Daarnaast is woensdagmorgen nog een twaalf jarige jongen uit Weert omstreeks 07:30 uur aangehouden. Hij zou vermoedelijk de eigenaar van het wapen zijn.Dit heeft de politie Limburg-Noord woensdag bekend gemaakt.

Op 15 oktober omstreeks 20.10 uur liepen twee vermomde manspersonen het tankstation binnen en bedreigden twee medewerkers met een wapen. De medewerkers overhandigden de personen enkele honderden euro’s waarna beiden te voet op de vlucht sloegen. De politie stelde direct een onderzoek in waarna dezelfde dag nog een 15-jarige jongen op de Schuttebeemd werd aangehouden. Na zijn aanhouding werd hij ingesloten voor verder onderzoek. Op 23 oktober is hij in bewaring gesteld.

De 14-jarige jongen zit in afwachting van verder onderzoek vast en is in verzekering gesteld. De derde verdachte, de 12-jarige jongen, is na verhoor weer in vrijheid gesteld.
Provincie:
Tag(s):