vrijdag, 12. december 2008 - 10:08

Jongen (14) zwaar gewond door knutselen met vuurwerk

Epe

Een 14-jarige jongen uit Epe is donderdagmiddag 11december zwaar gewond geraakt bij een explosie die werd veroorzaakt bij het zelf vervaardigen van een zogenaamde pijpbom. De jongen is met zeer ernstige verwondingen naar het Sophia-ziekenhuis in Zwolle vervoerd. Hij liep een slagaderlijke verwonding aan zijn been en letsel aan zijn buik en gezicht op. Het is niet uitgesloten dat hij een hand moeten missen.

Het incident deed zich rond 15.00 uur voor in de schuur van zijn ouderlijke woning in Epe. Voor het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk heeft de politie de hulp ingeroepen van het Explosieven Opruimingscommando van de Koninklijke landmacht uit Culemborg.

Uit het eerste onderzoek is gebleken, dat de jongen in de schuur bezig is geweest met het samenstellen van een zogenaamde pijpbom.
Hij gebruikte daarvoor vermoedelijk kruit uit zogenaamde knalpatronen voor vuurwerkwapens, die in Duitsland vrij verkrijgbaar zijn. De politie trof een flink aantal van deze patronen aan en zijn in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):