woensdag, 31. december 2008 - 14:17

Jongen (9) overreden door vuilniswagen

Haaksbergen

Na een tragisch ongeval met een vuilniswagen op 31 december is een 9-jarige jongen uit Haaksbergen met ernstig beenletsel overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis in Enschede. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Een chauffeur van een vuilniswagen had woensdagochtend omstreeks 09.30 uur heeft de containers geleegd aan de Ganzenbree in Haaksbergen. Op de stoep speelde een 9-jarig jongen met vuurwerk.

Toen de chauffeur wegreed, waarbij hij eerst had gekeken in zijn spiegels als door de ruiten, merkte hij bij het optrekken dat hij over iets heen reed. Het bleek te gaan om de 9-jarige jongen. De vuilniswagen was met de rechterwielen over de benen van de jongen gereden.

Hierdoor raakt de jongen ernstig gewond aan zijn benen. Hoewel de traumahelikopter ter plaatse is gekomen is de jongen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede.

Uit het ingestelde onderzoek door de afdeling Verkeersongevallen Analyse naar de toedracht blijkt dat de jongen vermoedelijk voor de rechter voorhoek van de vuilniswagen heeft gestaan en dat de chauffeur hem onmogelijk gezien kan hebben.
Provincie:
Tag(s):