woensdag, 6. augustus 2008 - 11:56

Jongen aangehouden na inrijden op agent

Rotterdam

De politie heeft dinsdagmiddag rond vier uur op de Passerelstraat een 19-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden. Surveillerende politiemedewerkers zagen een bestuurder van een snorfiets op het trottoir rijden. Hierop spraken zij hem aan waarna hij de snorfiets op de standaard zette.

Toen de politie de snorfiets wilde controleren sprong de 19-jarige verdachte op het vervoermiddel en ging ervan door. Uit onderzoek bleek dat hij de snorfiets wilde verkopen.

Na een achtervolging zag één van de agenten de Rotterdammer rijden op de hoek tussen de Passerelstraat en Duyststraat. Toen hij een stopteken gaf de verdachte gas bij en reed in op de politieman. Die sprong vervolgens opzij en liet daarbij zijn politiefiets vallen. Hierop volgde een aanrijding tussen de snorfiets en dienstfiets. De politie hield de man aan en bracht hem over naar het politiebureau.

Tijdens de aanhouding bedreigde hij de agenten. Uit onderzoek bleek dat hij voor de vierde keer binnen twee jaar zonder rijbewijs reed. Tevens bleek dat de snorfiets gestolen was. De politie stelt een nader onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):