maandag, 31. maart 2008 - 13:18

Jongen aangehouden voor mishandeling 71-jarige

Zutphen

De politie heeft op zaterdag 29 maart een 17-jarige jongen uit Warnsveld aangehouden voor mishandeling van een 71-jarige man uit Huis ter Velde. De man had diverse verwondingen aan zijn gezicht.De politie kreeg omstreeks 10.30 uur de melding dat er een man zou zijn mishandeld aan de Van Hasseltstraat in Zutphen.

De man reed in zijn auto op de Van Hasseltstraat en wilde rechtsaf slaan de Sloetstraat in. Hier moest hij wachten op vier fietsers die rechtsaf de Van Hasseltstraat insloegen.

De 17-jarige jongen kwam samen met een vriend, het viertal tegemoet fietsen en maakten een opmerking naar hen, hierdoor lette hij niet op en reed achterop de stilstaande auto. De man uit Huis ter Velde stapte hierop uit en sprak de jongen aan. De jongen sloeg de man daarop op het gezicht waardoor hij diverse verwondingen opliep. Een 37-jarige vrouw uit Zutphen sprong tussen de man en de jongen in en voorkwam verdere mishandeling.

Er waren veel getuigen van het incident en de verontwaardiging was groot.

Dankzij het signalement van de verdachten trof de politie later die middag de jongens aan op de Dreiumme in Warnsveld. De jongen die heeft geslagen is aangehouden en overgebracht naar het bureau. De politie onderzoekt de zaak nog verder.
Provincie:
Tag(s):