woensdag, 20. februari 2008 - 1:13

Jongen geëlectrocuteerd bij HSL

zwijndrecht

Een vijftienjarige jongen uit Zwijndrecht is dinsdagavond overleden nadat hij in contact is gekomen met de hoogspanningsleiding van de Hoge Snelheidslijn ter hoogte van de Lindtsedijk.

Het slachtoffer is samen met een zestienjarige jongen, eveneens uit Zwijndrecht, bij de brug over de HSL over het hek geklommen van het tracé. Vervolgens zijn zij over de betonnen muur van de bak van de HSL gelopen. Het slachtoffer heeft daar met zijn voet de hoogspanningsleiding geraakt, die onder de rand van de muur loopt. Vervolgens is hij enige meters naar beneden gevallen in een sloot die stroomt naast de betonnen bak van de HSL. De zestienjarige jongen is in de sloot gesprongen en heeft de jongen na enige minuten eruit weten te krijgen. Voorbijgangers hebben direct alarm geslagen.

De melding is rond 20.00 uur bij de politie binnengekomen. Het slachtoffer is ter plaatse door het ambulancepersoneel gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht, alwaar hij is overleden. De zestienjarige jongen verkeerde in shocktoestand en was onderkoeld. Hij is eveneens naar het ziekenhuis gebracht en verkeert niet in levensgevaar.
Provincie:
Tag(s):