vrijdag, 4. april 2008 - 23:39

Jongen gooit steen naar ambulance na woordenwisseling

Tegelen

De politie heeft vrijdagmiddag een 17-jarige jongen uit Steyl aangehouden op verdenking van vernieling van een ambulance. Na een woordenwisseling met het ambulancepersoneel gooide hij een steen tegen de ruit en spiegel van de ambulance. Die raakten daardoor licht beschadigd.

Dit incident vond omstreeks 15:10 uur plaats in de omgeving van het Wilhelminaplein toen de ambulance, zonder spoed, met een patiënt en passagier onderweg was naar het ziekenhuis. Er waren nog twee andere jongens bij de verdachte. Terwijl de ambulance op weg was naar het ziekenhuis liep een van de drie jongens voor het voertuig. Toen hij daarop werd aangesproken onstond de woordenwisseling en volgde de vernieling door de verdachte. De steen raakte de ruit ter hoogte van de plek waar de passagier zat. De ruit raakte licht beschadigd, maar bleef in ieder geval heel. Niemand raakte gewond.

De ambulance volgde de jongen en het ambulancepersoneel waarschuwde de politie. Op hun aanwijzing wisten agenten de verdachte aan te houden op de Hoogstraat. De identiteit van de twee andere jongens is bekend en de politie onderzoekt wat hun rol is geweest.
Provincie:
Tag(s):