zondag, 24. februari 2008 - 20:35

Jongen opgepakt na 'moonen' bejaarde vrouw

Roosendaal

Zaterdagmiddag is omstreeks 16.00 uur op de Telefoonstraat een 15-jarige jongen aangehouden ter zake het plegen van schennis. Hij had voor het raam van de woning van een 86-jarige vrouw zijn achterwerk getoond. Een leeftijdsgenoot werd eveneens aangehouden omdat hij als 15-jarige op een bromfiets zat, waar ook geen kentekenplaat op zat. Ook hadden ze geen van beiden een legitimatiebewijs bij zich. Bij het politiebureau ontstond na de verhoren nog een opstootje tussen familieleden van een van de jongens en de politie. Hierbij werd een 34-jarige Roosendaler aangehouden.

De bejaarde bewoonster wenkte twee agenten die door de straat reden. De vrouw was geëmotioneerd en wees naar drie jongens die verderop in de straat waren, twee knapen op een fiets en één op een bromfiets. Een van die jongens had voor haar raam gestaan. Hij deed zijn broek naar beneden en toonde haar zijn achterwerk. De geschrokken vrouw vertelde dat eerder deze week dezelfde knaap voor het raam had gestaan en zijn geslachtsdeel aan haar had laten zien. De jongens gaven de schennis toe.

In het begin van de avond voerden de agenten een gesprek met de ouders van de verdachten. Een van de vaders raakte daarbij geëmotioneerd en gaf zijn zoon met de vlakke hand een klap in het gezicht. Agenten gaven aan dat dit niet getolereerd werd. Nadat de verdachten en hun ouders naar buiten geleid waren, ontstond buiten de poort opnieuw tumult, nu tussen die vader en enkele familieleden van hem en de behandelende agenten. Daarbij werd onder verzet een 34-jarige Roosendaler aangehouden omdat hij een diender geduwd had.
Provincie:
Tag(s):