zondag, 10. augustus 2008 - 18:03

Jongen zwemt plas over om eend te redden

Venlo

De politie voerde zaterdagavond rond half zes een controle uit bij het water nabij de Gerrittenweg. De agenten troffen daar drie jongens uit Venlo van 14 - 15 jaar aan met vismateriaal. Zij kregen uitleg dat dit verboden is en dat ze bij een volgende keer een bekeuring zouden krijgen.

Terwijl de agenten daar stonden zagen ze een bundeltje kleren tussen de struiken liggen. Er bleek een vierde jongen aanwezig te zijn op de oever van het eiland. De jongens vertelden dat ze tijdens het vissen een eend op het eiland hadden gezien die hulp nodig had. De jongen op het eiland bracht de eend aan de oever, waar bleek dat de vleugel helemaal verstrikt zat in visdraad met een grote klomp lood. Waarschijnlijk was de vleugel ook gebroken. De jongens waren overigens zelf niet verantwoordelijk voor dit letsel, zo laat de politie weten.

De eend werd na deze reddingsactie 'overgedragen' aan de politie die de Dierenambulance belde. Deze kwam de eend in de loop van de avond ophalen, waardoor de eend nog enkele uren op het politiebureau heeft doorgebracht.
Provincie:
Tag(s):