vrijdag, 1. februari 2008 - 20:43

Jongens aangehouden voor schot op schoolplein

Ridderkerk

De politie van district Feijenoord-Ridderster heeft vrijdagochtend drie jonge jongens aangehouden. Rond tien uur werd er door het schoolbestuur gemeld dat er één schot was gelost op het schoolplein. Er was hierbij niet gericht op personen en er vielen geen gewonden.

Gealarmeerde agenten hebben de drie Ridderkerkse jongens (10, 10 en 12) naar het politiebureau gebracht voor verhoor. Al snel bleek dat één van de 10-jarigen uit 'stoerigheid' het antieke babyrevolvertje van huis had meegenomen. De twee vriendjes wilden wel helpen met het laden en afschieten. In het bijzijn van nog drie andere schoolgenootjes loste de 12-jarige knaap, voor schooltijd, het schot op het schoolplein. Hij richtte hierbij op de grond.
Een docente hoorde dit, kwam naar buiten en nam het vuurwapen van de erg geschrokken mannetjes in beslag. Vervolgens werd de politie gewaarschuwd.
De jonge Ridderkerkers krijgen een alternatieve, leeftijdsgerelateerde, straf. Zij zijn na verhoor heengezonden en door hun ouders opgehaald. Voor de jongens die direct bij het incident betrokken zijn, is slachtofferhulp benaderd. De schoolleiding informeert de overige ouders.
De recherche doet verder onderzoek naar de afkomst van het vuurwapen.
Provincie:
Tag(s):