maandag, 10. november 2008 - 18:47

Jongens betrapt met luchtbuks

Millingen aan de Rijn

Omstreeks 17.30 uur troffen agenten in de berm langs de Heerbaan in Millingen aan de Rijn, twee afgesloten fietsen onbeheerd aan.Omdat bij hen bekend was dat er afgelopen week lood was ontvreemd vanaf het terrein van de waterzuivering, gingen de agenten poolshoogte nemen.

Net toen de agenten wilden vertrekken omdat er niemand werd aangetroffen, zagen zij twee jongens uit een nabij gelegen bosperceel komen. Ze waren in het bezit van een foedraal waarin een luchtbuks en kogeltjes werden aangetroffen.

Zij vertelden tegen de agenten dat ze de luchtbuks hadden willen uitproberen. De twee 14-jarige jongens, beiden afkomstig uit Millingen aan de Rijn werden aangehouden voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie.

Onderweg naar het bureau werd al contact opgenomen met de ouders van de jongens en verzocht om naar het bureau te komen. De jongens wisten dat ze fout waren en beloofden het nooit meer te doen. Eén van de jongens, van wie het wapen was, deed hier vrijwillig afstand van. De agenten maakten geen proces-verbaal op maar lieten het bij een standje.
Provincie:
Tag(s):