maandag, 28. juli 2008 - 14:24

Jongens in bezit van partij nepvuurwapens

Maastricht

Op donderdag 24 juli zijn twee 16-jarige jongens uit Maastricht aangehouden voor poging tot inbraak en het bezit van nep vuurwapens. De twee jongens probeerden in de nacht van woensdag op donderdag rond 1.00 's nachts in te breken in een schuur aan de Kasteel Wolfraathstraat. Ze werden betrapt door de bewoner en zijn zoon.

De 17-jarige zoon van de melder heeft samen met zijn vader één van de verdachten weten aan te houden tot dat de politie kwam. De andere verdachte wist te ontvluchten, maar kon donderdagmiddag door de politie worden aangehouden.

Bijzonder was dat de twee jongens tijdens hun daad in het bezit waren van twee imitatiewapens, een klapmes en een zelfgemaakte bivakmuts. De wapens waren niet van echt te onderscheiden. Eén van de jongens verklaarde thuis nog enkele imitatie wapens te hebben. De politie heeft de woning doorzocht. In totaal bleek het om zes nepvuurwapens te gaan, namelijk vier vuistvuurwapens, één jachtgeweer en één automatisch vuurwapen. Tegen de twee jonge verdachten wordt proces verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):