zondag, 29. juni 2008 - 22:23

Jongens rijden met scooter agent aan

Zwolle

Op de Van Hogendorpware (ter hoogte van de Kempenarware) werden zondagochtend 29 juni twee jongens aangehouden, nadat zij op een scooter een agent hadden aangereden. De man raakte gewond aan zijn hand en zijn been en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen.

Een andere agent kon net op tijd wegspringen en kwam met de schrik vrij. De agenten hadden de jongens met gedoofde lichten weg zien rijden bij de Staatsmanlaan en vertrouwden de zaak niet. Daarop gaven zij hen een stopteken. De bestuurder van de scooter, een 17-jarige Zwollenaar, gaf echter meer gas om aan de agenten te ontkomen. Daarbij reed hij over de hoofdagent heen. Beide minderjarige jongens werden ingesloten op het bureau en hun ouders werden in kennis gesteld.

Later werd bij de jongens inbrekerswerktuig aangetroffen. Het kan dus zijn dat zij die avond een inbraak hebben gepleegd of voornemens waren ergens in te breken. De politie roept buurtbewoners op om na te gaan of zij spullen missen of braakschade hebben aan de woning. Indien dit het geval is, wordt hen gevraagd contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):