zaterdag, 28. juni 2008 - 16:05

Jongens slaan 70-jarige blauw oog

Drachten

Twee jongens hebben vrijdagavond een 70-jarige man mishandeld in zijn eigen tuin. De bejaarde man liep hierbij een blauw oog op.

Rond 22.00 uur zag de man hoe twee hem onbekende jongens op de Zuiderdwarsvaart voor zijn woning tegen elkaar fietsten. De jongens zagen op hun beurt dat ze vanuit de woning werden bekeken en reden de voortuin van de woning in. De bewoner liep daarop met zijn echtgenote naar buiten. Hij werd daar onmiddellijk door één van de jongens tegen zijn oog geslagen en viel achterover.

Zijn echtgenote pakte vervolgens één van de jongens vast, waarbij zij beiden ten val kwamen. Nadat de vrouw de jongen had losgelaten zijn beiden weggefietst. Zowel de man als de vrouw werden voor controle per ambulance naar het ziekenhuis in hun woonplaats vervoerd.

Van de twee jongens is slechts bekend dat zij beiden blank waren en dat de één blond en de ander donker haar had. De blonde jongen had een onbloot bovenlijf en droeg vermoedelijk een oranje shirt om zijn middel. De politie wil via 0900 8844 graag in contact komen met mogelijke getuigen.
Provincie:
Tag(s):