maandag, 23. juni 2008 - 10:23

Jongeren aangehouden na achtervolging door politie

Venlo

De politie heeft vrijdagmiddag in Venlo vier jongeren aangehouden, die een politiecontrole negeerde en er met hun auto vandoor gingen. De politie achtervolgde het viertal door het centrum van Venlo.

Een politiebiker wilde op de Nieuwstraat een personenauto controleren waarin het viertal zat maar de bestuurder - een 18-jarige inwoner van Venlo - onttrok zich aan de controle en reed weg nadat hij eerst tegen een paaltje was gebotst. Vervolgens negeerde de bestuurder diverse keren een rood verkeerlicht en reed tegen het verkeer in. Meteen werden diverse patrouilles in kennis gesteld en werd gezocht naar de betreffende personenauto. Op Op den Hamel werd de auto klemgereden door de politie waarbij de bestuurder uitstapte en wegrende. Een agent zette de achtervolging in en wist hem te arrestren. Ook de drie inzittenden - 16, 17 en 20 jaar - werden voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

In de auto werd een vlindermes aangetroffen en in beslag genomen. De 18-jarige verdachte bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. In de loop van de avond werd het viertal in vrijheid gesteld.
Provincie:
Tag(s):