donderdag, 6. maart 2008 - 16:39

Jongeren aangehouden na steekpartij

Wierden

Twee Wierdense jongens van 16 en 18 jaar zijn woensdag 5 maart aangehouden. De twee waren betrokken bij een steekpartij op het station in Wierden. Dit heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

Op woensdag 5 maart werd omstreeks 19.00 uur gemeld dat in een cafetaria nabij het station in Wierden een gewonde man zat. De man had zijn verwondingen vermoedelijk opgelopen bij een steekincident op het station.

Ter plaatse spraken agenten met een 29-jarige man uit Hoge Hexel. Hij vertelde dat hij met de trein vanuit Almelo richting Wierden was gereisd. Op het station in Wierden had de man een woordenwisseling gehad met een tweetal jongeren.

Naar aanleiding van de woordenwisseling had één van de beide jongeren de man met een mes gestoken. De 29-jarige werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Almelo. Na te zijn behandeld kon de man weer naar huis en deed hij aangifte.

De politie stelde een onderzoek in naar de identiteit van de daders. Naar aanleiding van het onderzoek konden twee Wierdenaren van 16 en 18 jaar worden aangehouden.

De 18-jarige kon op het station in Enschede worden aangehouden. Hij wordt er van verdacht de man met het mes te hebben gestoken. De 16-jarige werd in zijn woning in Wierden aangehouden.

De jongen wordt er van verdacht het mes na de steekpartij te hebben verborgen. Het mes werd aangetroffen op de slaapkamer van de 16-jarige. Beide jongens zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):