zaterdag, 6. september 2008 - 14:07

Jongeren bekennen vernielingen

Nieuwolda

Met de arrestatie van vier jeugdige inwoners van Nieuwolda is mogelijk een reeks van ernstige vernielingen en een aantal diefstallen in dat dorp en in Wagenborgen opgelost. De reeks vernielingen begonnen in juli in Nieuwolda. In het begin van het jaar waren er al enkele incidenten in het dorp geweest waarbij onder meer brandjes werden gesticht. In juli trok het viertal, twee jongens van 15 jaar, een van 16 en een van 18 jaar, ’s nachts door het dorp en liet een waar spoor van vernielingen achter. Met name auto’s moesten het ontgelden.

Bij een van de wagens werd een vuilnisbak dwars door het raam gegooid. Ook werden spiegels afgebroken, werd er over wagens heen gelopen en attributen uit de voertuigen gestolen.

In augustus werd Wagenborgen geteisterd door ernstige vernielingen waarbij op één nacht zo’n vijftien auto’s onder handen werden genomen. De meeste auto’s werden met een mes bekrast en ook werd autolak over een wagen gegoten. Tevens werd er een gsm uit een wagen gestolen. Voor de zaken in Wagenborgen zijn vermoedelijk een 15-jarige en de 16-jarige verdachte verantwoordelijk.

De politie kon met onder meer de inzet van buurt- en jeugdagenten de zaken deze week tot klaarheid brengen. De eerste aanhouding werd afgelopen woensdag verricht. De verdachten hebben grotendeels bekend. Een verklaring voor hun vernielzucht konden ze in de verhoren niet geven. Wel werd duidelijk dat de jongens bewust op pad waren gegaan. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Ze zijn inmiddels weer op vrije voeten gesteld.
Provincie:
Tag(s):