donderdag, 24. juli 2008 - 9:53

Jongeren betrekken De Wasserij

Den Haag

Waar ooit een wasserij stond hebben nu tachtig jongeren hun intrek genomen in, waarschijnlijk, hun eerste eigen woning. Sinds enkele weken zijn de huurovereenkomsten getekend en de sleutels in bezit van tachtig jonge huurders van het nieuwbouwproject De Wasserij. Vestia zorgt hiermee voor een groot aantal jongerenwoningen in Den Haag. In het gebouw is nu volop bedrijvigheid. Muren worden geverfd of behangen, op de vloeren verschijnt zeil of laminaat en lampen worden opgehangen.

Het gebouw ligt aan de Jan Krosstraat, achter de Loosduinseweg vlakbij het nieuwe wijkpark de Verademing, en heeft vier verdiepingen. De tachtig 1- en 2-kamerappartementen zijn bestemd voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar. Op de begane grond komt een gezondheidscentrum met een apotheek en vijf huisartsen. Met de bouw van De Wasserij en Het Strijkijzer aan het Rijswijkseplein zijn in korte tijd ruim 375 nieuwe jongerenwoningen gerealiseerd.

Op de plaats van De Wasserij was vroeger echt een wasserij gevestigd. Deze haalde het water voor het wassen uit een ondergrondse waterput. Na de sloop van het oude gebouw bleek dat de grondlaag rond de waterput onvoldoende draagkracht had voor de funderingspalen van de nieuwbouw. De funderingspalen zijn verder uit elkaar geplaatst en overbrugd met een balk van 2 meter hoog. Deze afmetingen zijn uitzonderlijk in de woningbouw.
Categorie:
Tag(s):