maandag, 22. september 2008 - 14:46

Jongeren gooien stenen naar politiebus en stadsbus

Utrecht

Op zondag 21 september werd op de Marshallaan met een steen gegooid naar een opvallende surveillancebus van de politie. Ook werd even later naar een stadsbussen met stenen gegooid. Hierbij werd een ruit vernield.
Omstreeks 15.45 uur surveilleerden agenten op de Marshallaan. Er was een melding binnengekomen van een rondscheurende quad in de wijk.

Deze quad werd even later onbeheerd aangetroffen in het park bij de Marshallaan. Kort na de inbeslagname van de quad, passeerden surveillerende agenten een groep jeugd, die rondhing op de kruising met de Peltlaan.Vanuit deze groep werd met een steen gegooid naar de opvallende surveillancebus. Hierdoor ontstond schade aan het dakraam van de politiebus. De groep dunde na dit incident direct uit.

Even later passeerde een stadsbus een grote groep mensen bij het park op de Marshallaan. De buschauffeur zag iemand iets richting zijn bus gooien. Even later hoorde hij een harde klap en zag dat een zijruit was ingegooid. De buschauffeur had geen passagiers in de bus, stopte de bus, en stapte uit. Toen agenten arriveerden verzamelde zich een groep jeugd bij de stadsbus. Agenten herkenden één van de jongens als bestuurder van de rondscheurende quad in de wijk. De 17-jarige verdachte uit Utrecht werd hierop aangehouden.

Een getuige had van het eerste incident (met steen gooien naar politiebus) foto’s genomen van de daders. Hierop was te zien dat een 12-jarige jongen uit Utrecht een steen gaf aan een 17-jarige Utrechter. Deze laatste verdachte bleek dezelfde jongen te zijn die op de quad had gereden. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):