woensdag, 8. oktober 2008 - 15:17

Jongeren maken plannen voor herinrichting van Het Kruis

Hoogeveen

Op dit moment zijn ongeveer 200 leerlingen druk bezig met een nieuw project in het kader van PlanH. Dit zogenaamde Project 3 gaat over de herinrichting van de kruising Hoofdstraat, Schutstraat en Alteveerstraat. Hoogeveners noemen deze plek: Het Kruis. Dit project past binnen de plannen van de gemeente om dit gebied te herinrichten. De gemeente wil graag de visie en ideeën van jongeren hierover horen. Het is een geïntegreerd project van de vakken aardrijkskunde en geschiedenis.

In het project speelt de cultuurhistorie een heel belangrijke rol. Op de plek van Het Kruis is de geschiedenis van Hoogeveen begonnen. Er staan nog een aantal historische panden, zoals het Huis met de Duivengaten, het Schipperscafé en de voormalige drogisterij Donker. De opdracht aan de jongeren is om rekening te houden met deze historische aspecten.

De jongeren krijgen verder lessen ruimtelijke ordening. Ze hebben gesproken met de architect (Bureau Dutch) die het Kruis gaat herindelen en met deskundigen op het gebied van verkeer, geschiedenis en toerisme. Ook wordt er gepraat met winkeliers en aanwonenden.

De plannen worden aan het eind beoordeeld door een vakjury en daarna gaan ze naar de gemeente. De gemeente laat de jongeren weten wat ze met de plannen hebben gedaan. Meer informatie over PlanH is te vinden op www.planh.nl.
Provincie:
Tag(s):