maandag, 24. maart 2008 - 19:03

Jongeren met gestolen auto opgepakt

Huissen

Door de politie in Huissen zijn vrijdagavond op de Warmoezerij vier jongeren opgepakt die kort daarvoor met een gestolen auto hadden gereden. Even voor zes uur viel het een passant op de Landpaal op dat er een auto met verse schade stond met vier jongens erbij.

De passant waarschuwde de politie die vervolgens een kijkje kwam nemen. Op de Blokland werd de auto rijdend aangetroffen met de vier jongens erin. Bij het zien van de politie gingen ze er vandoor. Na een korte achtervolging reden ze een doodlopende straat in en konden worden ingerekend.

Het bleek te gaan om drie Arnhemmers (twee van vijftien en een van achttien) en een vijftienjarige Huissenaar. De laatste had achter het stuur gezeten. De bewuste auto bleek op dinsdagochtend 18 maart te zijn gestolen vanaf de Holthuizerdreef. Op de Schoof bleken ze tegen een geparkeerde auto te zijn gebotst waarna ze waren doorgereden. De vijftienjarige Huissenaar bekende de auto te hebben gestolen nadat hij de autosleutel gevonden had.

De Arnhemmers bleken daar verder geen rol in te hebben gehad. Wel waren ze later bij de Huissenaar in de auto gestapt. De vier jongeren zijn in afwachting van een beslissing van justitie in de loop van zaterdagmiddag vrijgelaten. De auto is aan de eigenaar teruggegeven.
Provincie:
Tag(s):