zondag, 23. november 2008 - 19:56

Jongeren mishandelen agenten

Breda

Zaterdagmiddag zijn drie personen aangehouden die worden verdacht van mishandeling en bedreiging van agenten. Het gaat om een 21-jarige Bredanaar en twee meisjes uit Breda van 15 en 17 jaar. Het drietal is op het bureau ingesloten.

Twee agenten in burger hadden rond 15.30 uur op de Emmastraat een Bredase man in het vizier die veelvuldig met politie in aanraking is geweest vanwege onder andere auto-inbraken. Op enig moment sprak een omstander hem aan en beweerde dat de man in zijn auto ingebroken had. De agenten keken het even aan, maar besloten zich in het gesprek te mengen om te kijken of de Bredase man aangehouden kon worden.

Vervolgens begon het 17-jarige meisje zich ermee te bemoeien en hoewel de agenten duidelijk aangaven dat ze van de politie zijn, deed ze geen stap terug. Een van de agenten gaf haar een lichte duw, waarna de 21-jarige verdachte kwam aanrennen en de agent vol in het gezicht sloeg. Het 15-jarige meisje besloot ook een duit in het zakje te doen en gezamenlijk schopten en sloegen ze de twee agenten. De jongste verdachte bedreigde zelfs een agent met een baksteen.

Nadat de agenten via de Gemeenschappelijke Meldkamer om assistentie vroegen, kwamen diverse eenheden ter plaatse en kon het drietal gearresteerd worden. Zij zijn overgebracht naar het bureau en in overleg met de officier van Justitie zitten ze zeker tot maandag vast. Beide agenten hebben aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging. De Bredase man waarmee het incident begon, is in het tumult weggelopen en kon niet aangehouden worden.
Provincie:
Tag(s):