donderdag, 29. mei 2008 - 13:47

Jongeren moeten leren met geld om te gaan

Ede

Één op de zeven jongeren op ROC A12 heeft schulden.Dit blijkt uit een quick scan van Welstede Welzijnsgroep onder een groep van 172 jongeren op dit ROC.

Niet kunnen weerstaan van uitgaven, onverantwoord omgaan met geld, te weinig inkomen blijken de voornaamste oorzaken te zijn van de schulden.

De quick-scan is aanleiding genoeg voor het ROC-A12 om de campagne Jouw schuld= jouw schuld te houden.

Van de jongeren die hebben meegedaan aan de quick scan van Welstede - zij zijn tussen 16 en 25 jaar oud – zegt 15% (26 jongeren) een schuld te hebben. Van die 15% heeft ruim de helft een schuld van 500 euro of minder. Er zijn echter ook 3 jongeren (12% van de jongeren met schulden) die aangeven meer dan € 10.000 schuld te hebben. Iets meer dan de helft gaf aan een vast inkomen te hebben. Zij hadden een baantje of studiefinanciering.

ROC A-12 start in het nieuwe schooljaar met de campagne Jouw schuld = jouw schuld. ROC A12 en de gemeente Ede vinden het belangrijk om schulden bij jongeren te voorkómen. De campagne hebben leerlingen van een ROC in Groningen bedacht. Die leerlingen hadden zelf schulden gemaakt maar het is hen gelukt ervan af te komen. Zij gaan nu verstandiger om met geld en willen graag aan leeftijdgenoten vertellen hoe belangrijk het is om niet méér uit te geven dan je hebt.

ROC-A12, Welstede en de gemeente Ede bekijken aan de hand van het verloop van de campagne hoe zij verder kunnen samenwerken, met een verbreding naar andere scholen in Ede.
Provincie:
Tag(s):