donderdag, 13. maart 2008 - 10:57

Jongeren niet zo seksueel onbezonnen als gedacht

Groningen

Jongeren zijn minder onbezonnen op het gebied van seks en lang niet zo losbandig als de meeste mensen denken. Dit blijkt uit representatief onderzoek van de voorlichtingssite www.HoeHetMoet.nl

De meeste jongeren beginnen gemiddeld net voor hun 17e jaar met seks en duiken niet zomaar met elkaar in bed. Het grootste deel van de jongeren (62%) deed het voor het eerst toen er sprake was van een relatie en 18% deed dit in ieder geval pas na een paar ontmoetingen. Seks is voor jongeren vooral iets dat je doet binnen een vaste relatie, met z’n tweeën en zonder speeltjes of andere hulpmiddelen, zo blijkt uit het onderzoek.

Dat jongeren niet zomaar met de eerste de beste seks hebben, blijkt uit het feit dat het overgrote deel van de jongeren (71%) het voor het eerst doet met hun eigen, vaste partner. Een klein deel (15%) doet het voor het eerst met een bekende, namelijk met een vriend/vriendin. In slechts 11% van de gevallen gebeurt het voor het eerst tijdens een one-night-stand.

Ook het aantal sekspartners blijkt niet te duiden op een losbandig seksleven. De meeste jongeren (62%) hebben ervaring met één sekspartner. 33% met twee of meer sekspartners. Een kwart van de jongeren heeft tot nu toe meer dan twee sekspartners gehad sinds ze seksueel actief zijn. Tweederde van de jongeren zou vaker seks willen hebben.
Categorie:
Tag(s):