maandag, 11. februari 2008 - 20:58

Jongeren uit geldgebrek op dievenpad

Assen

Drie Assenaren van 17, 18 en 19 jaar oud, die in de nacht van donderdag op vrijdag werden aangehouden als verdachte van poging tot inbraak in een café aan de Kleuvenstee hebben twee auto-inbraken bekend.

De drie verdachten bekenden in dezelfde nacht in een vrachtauto aan de Libelkleuven en een bedrijfsauto aan de Podzolhamel te hebben ingebroken. De buit bestond beide keren uit navigatiesystemen. Deze zijn teruggevonden en aan de rechtmatige eigenaren teruggegeven.

De 17-jarige verdachte bekende tevens op donderdag een fiets te hebben gestolen bij een woning aan de Telglanden. De fiets werd bij een van de andere verdachten in de schuur gestald. Ook deze kon terug naar de rechtmatige eigenaar. Na onderzoek bij het spoorstaafje aan de Kleuvenstee is gebleken dat het oude braakschade betrof. De betrokkenheid van deze daders kon daarbij niet worden aangetoond.

De 18 jarige en 19 jarige Assenaar werden na overleg met het OM met een dagvaarding en een taakstraf van 30 uur in vrijheid gesteld. De 17 jarige Assenaar, een veelpleger, zal voor de rechter-commissaris geleid worden. De verdachten verklaarden dat geldgebrek het motief van de inbraken is geweest.
Provincie:
Tag(s):