woensdag, 30. januari 2008 - 21:14

Jongeren verantwoordelijk voor serie inbraken

Geleen

Met de aanhouding van vijf jongens uit Geleen heeft de politie een serie inbraken opgelost, die plaatsvonden in de periode van september tot december van het afgelopen jaar, voornamelijk in Geleen, Beek en Spaubeek. Van de aangehouden jongens is er een 16 en zijn de andere vier 14 jaar oud.

Zij worden verantwoordelijk gehouden voor ruim dertig inbraken in woningen, garages en schuurtjes. In de meeste gevallen belden bij een woning aan om er zo achter te komen of er iemand aanwezig was. Was er niemand, dan sloegen zij hun slag door meestal aan de achterzijde in te breken. Dat gebeurde veelal overdag en in de avonduren. Hun buit bestond onder andere uit geld, computerapparatuur, juwelen, geluids- en video- en foto apparatuur. Hiervan is niet veel teruggevonden, zo meldt de politie.

De politie is de jongeren op het spoor gekomen, vanuit het Sittardse project "Veelplegers". Door deze groep te volgen en ook frequent gesprekken met jongeren uit die groep te voeren, kreeg de wijkagent informatie die leidde tot de aanhouding van de 16-jarige jongen, medio december van het afgelopen jaar. Deze verdachte wordt als hoofdverdachte gezien en zit nog steeds in bewaring. De bewaring van de andere verdachten is geschorst, zij zitten thuis en hebben huisarrest.
Provincie:
Tag(s):