donderdag, 6. november 2008 - 13:35

Jongeren verstoren lampionnen-optocht

Den Haag

Een groep van vijftien tot twintig jongens in de leeftijd van twaalf tot zestien jaar was woensdagavond 5 november tijdens een lampionnenoptocht in de omgeving van de Scheepersstraat in Den Haag luidruchtig aanwezig.

Ze maakten geen deel uit van de optochtgangers en gooiden verschillende keren eieren richting de aanwezige politie. Niet duidelijk werd wie van de jongens de eieren gooide.

Aan het eind van de optocht, rond 19.00 uur, belaagde deze groep een vrouw die haar hond uitliet. Ook probeerden zij de hond te schoppen. Een motoragent die naar het incident op weg was, reed de rennende groep jongeren in de Beijerstraat tegemoet. Omdat de jongeren vervolgens alle kanten oprenden, kon de agent zich op slechts één van de jongens richten. Daarbij koos hij voor de grootste. Uiteindelijk lukte het een te hulp geschoten agent op de fiets deze 15-jarige jongen aan te houden. Hij stribbelde flink tegen en schold de agent uit. De jongen werd later door zijn vader van politiebureau gehaald. Hij ging met een proces-verbaal voor belediging naar huis.
Provincie:
Tag(s):